yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı ekseriya 60 dakika, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapısı ne kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından rüşvetlanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla denetçi edilen mekanizma sebebiyle kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın kapısı fiyatları, kapının boyutuna, kalitesine, özümleme malzemesine ve başka faktörlere ilgilı olarak değişmiş olur. Standart bir yangın kapısı sinein fiyatlar averaj 1500 TL ile 2750 TL ortada bileğmedarımaişetmektedir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin selim şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, piyasa talebi ve rakiplik üzere faktörlere rabıtlı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapısının daha güçlü bir fiyatla satın allıkınmasının uzun vadede elan ekonomik olabileceği konusunda hemfikirler.

Yangın takkadak insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için yangın bapsı son merhale kritik bir öneme sahiptir.

Kötüda en nitelikli ve hoş layihamlı yangın kapısı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın kapıları uluslararası akredite yapılışlar aracılığıyla test edilmiş ve onaylanmıştır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı güçlü direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek için mutasavvertır.

Yangın kapıları ancak acil durumlarda binadan kaçışı hazırlamak değil, aynı zamanda yangın üzere durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha üzere yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine bakarak yanmadan 120 dakikaya derece dayanabilirler. Yaman sızdırmayan yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Müstacel çıkış kapıları olarak da hatıralan bu bapların Yangın Kapısı kullanımı takkadak sadece her binada zorunludur. Dayanıklılığı sebebiyle yangının yayılmasını sınırlı bir süre engelleme özelliği olan yangın bapları itfaiyenin ulaşma süresine kadar dem kazanmanızı katkısızlar.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseri endüstriyel tesislerde iki farklı meydanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu getirmek yürekin kullanılmaktadırlar.

Hassaten, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği Yangın Çıkış Kapısı ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyarıyorlar.

üste hiç katlı gestaltlarda da yangın çıkışı mutlaka bulunmalıdır. Yangın Merdiveni Kapısı Birmebzul yerde karşınıza çıkmış olsa da ayırtına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylece yangın durumlarında kendimizi ve katımızdakileri emniyetli alana çabucak tahliye etmiş olabilelim.

Yangın kabil acil durumlarda dâhilen sıkıntısız bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma duvar sıfır bu kilitler sadece yangının negatif etkilerini karıneriye hapseder.

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page